RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja „A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakájaMesterségek nyomában16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumbanMúzeumi őszbúcsúztató
Általános információk
Az esztergomi Keresztény Múzeum Magyarország leggazdagabb egyházi gyűjteménye, mely több évszázad európai és magyarországi emlékeit őrzi. Képtárának magyar, olasz, németalföldi, német és osztrák anyaga révén az ország harmadik legjelentősebb festészeti gyűjteményeként ismert, mely szorosan követi a budapesti Szépművészeti Múzeumot és a Magyar Nemzeti Galériát. A Keresztény Múzeum gyűjteménye sokoldalúságával is kitűnik. A későközépkori művészet itt őrzött alkotásai mellett – köztük Kolozsvári Tamás Kálvária-oltára, a garamszentbenedeki Úrkoporsó és MS Mester Passióképei – jelentős az újkori festészeti gyűjtemény, valamint a rendkívül gazdag iparművészeti és a több mint 5000 lapot számláló grafikai gyűjtemény is.
Keresztény Múzeum
Esztergom
Esztergom, Mindszenty tér 2.
E-mail: keresztenymuzeum@gmail.com
Telefon: 0633/413880
http://keresztenymuzeum.hu/
Kedvezmények: MÁV-kedvezmény
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép
A múzeum további programjai
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
Tanárok Éjszakája
Tanárok Éjszakája
Lejárt program
Program helyszíne: Esztergom
Program típusa: egyéb, kötetlen beszélgetés, múzeumi foglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, tárlatvezetés
Idén érdekes és informatív programokkal várjuk a tanárokat, hogy most a diákok nélkül ők is megtapasztalhassák a múzeumlátogatásban rejlő élményt. Betekinthetnek a múzeumpedagógiai foglalkozások mögött megbújó tudományos múzeumi munkába, részt vehetnek egy különleges tárlatvezetésen az időszaki kiállításban, és próbára tehetik tudásuk, illetve kreativitásukat.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Magyar szentek - szentképpályázat kiállítása
Magyar szentek - szentképpályázat kiállítása
Lejárt program
Program helyszíne: Esztergom
Program típusa: időszaki kiállítás
A Keresztény Múzeum nyílt pályázatot hirdetett diplomás művészek számára, olyan magyar szenteket ábrázoló művek létrehozására. A pályaművekből 2016 októberében a Keresztény Múzeum időszaki kiállítást rendez.
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
M S mester nyomában
M S mester nyomában
Lejárt program
Program helyszíne: Esztergom
Program típusa: múzeumi foglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás
Regisztráció szükséges!
MS mester művei közül a legtöbbet a Keresztény Múzeumban őriznek. A művek a reneszánsz stílusjegyeit már megfigyelhetők rajta, így a festő személyiségének jeleit is magán hordozzák. E jeleke a megfelelő "nyomozási" módszerekkel ha felfedezzük és értelmezzük, már nyomába is eredhetünk a titokzatos MS monogram mögött megbújó festőnek és valamiféle képet alkothatunk személyiségéről.
Mesterségek nyomában
Mesterségek nyomában
Szentkép készítő
Szentkép készítő
Lejárt program
Program helyszíne: Esztergom
Program típusa: családi program, kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, rendhagyó tárlatvezetés, tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
Sokunk nagymamájának zsebe vagy pénztárcája a mai napig őriz egy szentképet. Ha megkérdezzük tőlük, hogy miért van nála mindig, különböző válaszokat kapunk, de egy biztos, az a szent akit a szentkép ábrázol nagyon fontos a számára. Arról viszont ők is keveset tudnak, hogy milyen szabályok szerint készülnek ezek a kis képek. Gyere el és tudj meg minél többet kedvelt szentedről, hogy elkészíthesd a saját egyedi szentképedet!

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap