RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Alkossunk együtt!Múzeumi őszbúcsúztató
Általános információk
Az 1969-ben létrejött intézmény Doktay Gyula építészmérnök, Szántó Lóránt tanár, Németi Gábor helytörténész és Révász József gyűjtésére alapult. Ők már a kezdetektől fontosnak tartották a Hatvanban és környékén a 19. század óta előkerült régészeti leletek begyűjtését és a régészeti feltárásokba való bekapcsolódást. A múzeum a ’70-es években lehetőséget biztosított a rendszer ellenzékének számító „megtűrt” képzőművészek, a hazai avantgárd bemutatkozására is. Ebben az időszakban vette fel az intézmény Hatvany Lajos nevét, miután a híres mecénás özvegye jóvoltából számos alkotással gyarapodott a gyűjtemény. Ide került továbbá Lesznai Anna és Gergely Tibor hagyatéka is. A múzeum 2014-ben teljesen újjászületett, interaktív élményeket nyújtó modernizációja fontos mérföldkő a város kulturális öntudatának visszaszerzésében.
Integrált Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény
Hatvan
Kossuth tér 12.
E-mail: rendezveny@hatvanymuzeum.net
Telefon: 06-70-621-0052
http://www.hatvanymuzeum.net/
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: Jövő vasútja, felfedező, őszi munkák, juhász, kézműves foglalkozás
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép
A múzeum további programjai
Alkossunk együtt!
Alkossunk együtt!
Megy a Gőzös!
Lejárt program
Program helyszíne: Hatvan
Program típusa: rajzverseny
Olyan utazásra hívunk, ahol megismerkedhetsz a gőzmozdonyokkal, dízelmozdonyokkal, de te magad is megtervezheted a jövő vasútját. Az Alkossunk együtt! tematika napján megtudhatod, hogy a tudományos tervezőmunka és felfedezések milyen csodákat képesek létrehozni. Légy te a következő felfedező!
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Szent Mihály napi hagyományok
Lejárt program
Program helyszíne: Hatvan
Program típusa: kézműves foglalkozás, rendhagyó műhelyfoglalkozás
Szent Mihály napi hagyományok felelevenítését egy előadással kezdjük, ahol a gyermekek megismerkedhetnek Szent Mihály életével, tetteivel. Ezt követően a múzeum udvarában megkezdődik a felkészülés az őszre. Egy juhász segítségével tanulhatnak az őszi munkákról, állatok behajtásáról. Ezután kis csoportos foglalkozás keretén belül különböző ősszel kapcsolatosa termésképeket készíthetnek.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap