RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Óvodapedagógusok napjaMesterségek nyomában
Általános információk
1982-ben került kialakításra a városlődi Német Nemzetiségi Tájház a Kossuth u. 1. szám alatt, amely a 19. század jellegzetes bakonyi építkezési stílusát őrzi. A tájház két épülete egy szalagtelken áll. Az épület első lakásrészében egy konyha és két szoba található. A konyha ún. füstös konyha, hagyományos kemencével és konyhai eszközökkel.A nagyobbik szobában a századfordulóra jellemző bútorok láthatók a hagyományos vertikális elrendezésben. A kisebb szobában tekinthető meg a népviseleti kiállítás. A falakat korabeli fotókról készített nagyítások díszítik, amelyek azokat az alkalmakat ábrázolják, amikor a kiállított viseleteket használták az itt élők. Valamennyi helyiség agyagpadlós, a mennyezetet hosszában egy tölgyfából faragott mestergerenda tartja. Az épület második lakásrészében a tájház megnyitása óta eltelt időszakban összegyűjtött, a különböző helyi mesterségekhez kapcsolódó tárgyakat mutatunk be a kiállítás keretében.
Városlődi Német Nemzetiségi Tájház
Városlőd
Városlőd, Kossuth Lajos u. 1.
E-mail: varoslod@invitel.hu
Telefon: 88/240-003
http://www.varoslod.hu/index.php?menu=int_kozm&oldal=int_kozm_tajhaz
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: Háziipari tevékenységek, Városlőd, csuhéfonás, madzagszövés, vesszőfonás, faeszköz készítés
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

Városlőd az Északi és Déli Bakony találkozásánál, Veszprém megyében, a 8.számú főút mellett, Veszprémtől 20 km-re, Ajkától 12 km-re, Pápától 25 km-re található. Tájházunk a Városlőd felső buszmegállótól 1 perc, a Városlőd vasútállomástól 10 perces sétával érhető el. 

A múzeum további programjai
Mesterségek nyomában
Mesterségek nyomában
Háziipari tevékenységek Városlődön
Lejárt program
Program helyszíne: Városlőd
Program típusa: kézműves foglalkozás, tematikus foglalkozás
A program célja, hogy a tájház felújított kiállítási anyagára építve a városlődi óvodásokkal, iskolásokkal interaktív módon megismertesse a településre jellemző háziipari tevékenységeket: csuhéfonást, madzagszövést, vesszőfonást, faeszköz készítést.
Óvodapedagógusok napja
Óvodapedagógusok napja
Teréz nap a Városlődi Tájházban
Lejárt program
Program helyszíne: Városlőd
Program típusa: kötetlen beszélgetés, múzeumi foglalkozás, rendhagyó műhelyfoglalkozás, tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
A Városlődi Német Nemzetiségi Tájházban évek óta sikeres múzeumpedagógiai foglalkozásokon ismerkedhetnek meg a kicsik hagyományaikkal, tárgyi kultúrájukkal. A program során Veszprém megye német nemzetiségi óvodáiban dolgozó óvodapedagógusok számára rendezünk egy bemutató foglalkozást.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap