RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Mesterségek nyomábanSétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
Általános információk
www.banyamuzeum.hu www.stkult.info
Bányászati Kiállítóhely
Salgótarján
Zemlinszky út 1
E-mail: titkarsag@starjan.hu; banyamuzeum@gmail.com
Telefon: (32) 420 258
www.banyamuzeum.hu
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: Közép-Európa egyedi bányászati kiállítóhelye; A kiállítóhelyet 1965-ben nyitották meg, 1980-ban ipari műemlékké nyilvánították, 2005-ben felújították; A nógrádi szénmedence múltját, műszaki emlékeit, a szénbányászat 19-20. századi technológiáját gyűjtő, őrző kiállítóhely; Célunk, hogy Közép-Európa egyedüli, volt bányából kialakított felszíni és földalatti kiállítóhelyét minél többen keressék fel és ismerjék meg. A fesztiválra tervezett programokat is ennek jegyében állítottuk össze.; Kiemelt program: „Lámpások” találkozója – természettudományi szakos tanárok és hallgatók módszertani napja; Tematikus közönségprogramok:Sétálj,gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! A bányászathoz kötődő helyszínek, épületek, emlékek Salgótarjánban. (Kultúrtörténeti séta); 16 + múzeumi találkozások - Diákok buli előtt. Disco belépőért gyere a bányába!; „Rajzold meg a világot!” A Nagy Rajzolás a Bányászati Kiállítóhelyen.; Utazó múzeum - Múzeumi élmény falakon kívül. Múzeumi utazó sátor Salgótarján közterein.; Tárgydoktor rendel! Múzeumi tárgyak másképpen!; Múzeumi őszbúcsúztató. A múzeumi látogatói verseny eredményhirdetése.; Csak itt, csak most – Pincétől a padlásig. Igaz történetek bányászkalandokról. A salgótarjáni bányászmúlttal kapcsolatos egyedi tárgyak bemutatása.; Szakmai program> Salgótarjáni múzeumpedagógiai tanévnyitó
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

Autóval: Hatvan felől Salgótarjánba érve a 21-es út folytatásaként a város nyugati részében, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a vásárcsarnok melleti  elágazóban balra a Bem útra, majd az Ady Endre útra, az Euronics boltnál balra, a Csillagvirág gyógyszertárnál jobbra fordulva lehet eljutni a Zemlinszky Rezső út 1. sz. alatti bányászati kiállítóhelyre. Földrajzi koordináták: É 48° 6' 15.09" , K 19° 48' .55"

A múzeum további programjai
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
Séta a
Lejárt program
Program helyszíne: Salgótarján
Program típusa: városnéző séta
Városnézés az SKB Rt. egykori központi bányatelepén, Salgótarjánban a városiasodás a település nyugati részén indult meg, ahol az 1860-as évektől kiépült a Salgótarjáni Kőszénbánya Rt. központi bányatelepe.
Mesterségek nyomában
Mesterségek nyomában
Bányamúzeum bányamentő szemmel
Lejárt program
Program helyszíne: Salgótarján
Program típusa: kézműves foglalkozás, rendhagyó múzeumbemutatás
Az egykori József-lejtősaknában, a mai Földalatti Bányamúzeumban volt a kiképző bázisa a bányamentőknek 1951 után, még a múzeum 1965-ös létesítése után is.
Mesterségek nyomában
Mesterségek nyomában
Irány a föld alá!
Lejárt program
Program helyszíne: Salgótarján
Program típusa: tárlatvezetés
Bányalátogatási lehetőség a helyi oktatási intézmények tanulói számára.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap