RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumbanŐsz(i)re hangoltuk
Általános információk
A csurgói Helytörténeti Gyűjtemény Somogy megye "első oskolájában" kapott helyet. Az épületet 1795-1796-ban építtette Gróf Festetics György, az 1799-1800-as tanévben itt tanított és lakott Csokonai Vitéz Mihály. Az évek során működött iskola, gimnázium, internátus és református templom is a nagy múltú épületben. Felújítása után,1995-ben nyílott meg a Gyűjtemény, Városi Múzeum néven. Az állandó kiállítások mellett folyamatosan megújuló időszaki kiállításokkal várjuk vendégeinket. Állandó kiállítások: Csurgó néprajzi értékei a századfordulón, a csurgói önkéntes tűzoltóság kiállítása, Raksányi Lajos csurgói művésztanár emlékkiállítása, Soltra Elemér plakettkiállítása, Hadik Magda szobrászművész kiállítása.
Csurgó Város Helytörténeti Gyűjtemény
Csurgó
Csokonai utca 24
E-mail: muzeum@csurgo.hu
Telefon: 06/82-900-017
címke: Csurgó, Csokonai, helytörténeti gyűjtemény, Raksányi
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

A Gyűjtemény a református templommal szemben, a Csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium Általános Iskolája tőszomszédságában a belvárosban, a település fő utcáján található. Megközelíthető gyalogosan, a vasútállomástól kb. 17 perces sétával, a buszállomástól kb. 8 perces sétával, illetve a református gimnázium parkja felől. Gépjárművel az épület előtt az utcán van parkolási lehetőség.

A múzeum további programjai
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
220 emlékkép
220 emlékkép
Lejárt program
Program helyszíne: Csurgó
Program típusa: előadás, időszaki kiállítás, kötetlen beszélgetés, múzeumi nap, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés, városnéző séta
Somogy megye első iskoláját 1792-ben alapította Festetics gróf. A jelenleg a csurgói helytörténeti gyűjteménynek otthont adó épület 220 évvel ezelőtt készült el. Ezt az évfordulót ünnepeljük meg október folyamán, megemlékezve az épület múltjáról.
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
A nyomok (újra) a múzeumba vezetnek...
A nyomok (újra) a múzeumba vezetnek...
Lejárt program
Program helyszíne: Csurgó
Program típusa: egyéb, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés
Titokzatos lábnyomok tűnnek fel októberben a múzeum folyosóin. Akik vállalkoznak a nyomok követésére, számos fejtörővel, rejtéllyel, meglepő fordulattal találkozhatnak a kiállításokban, miközben kiderítik, miért is fontos a nosztalgia.
Ősz(i)re hangoltuk
Ősz(i)re hangoltuk
Kézműves utazás a sün körül
Kézműves utazás a sün körül
Lejárt program
Program helyszíne: Csurgó
Program típusa: családi program, kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás
Őszi játszóház és kézműves foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat november első heteiben a múzeumban. A hagyományos játékok, szokások mellett mindenki megtudhatja, mi mindenből készülhet a MŐF 'kabalaállata', a süni.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap