RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumbanAlkossunk együtt!
Általános információk
Magyar Olimpiai és Sportmúzeum
Budapest
Székhely: Hermina út 49., SportAgóra kiállítóhely: Ifjúság útja 2.
E-mail: info@sportmuzeum.hu
Telefon: 1-471-43-50
www.sportmuzeum.hu
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép
A múzeum további programjai
Alkossunk együtt!
Alkossunk együtt!
Hősök versenyben – Olimpiai képregényrajzolás
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: kézműves foglalkozás, rajzverseny
A mostani program alkalmával bekapcsolódhatnak kicsik és nagyok egy olyan képregény megalkotásába, amely nem csak az alkotást, hanem a sportot, olimpiát és nemzeti értékeket helyezi a középpontba. Ennek folyamán az olimpiai képregény elkészítése lehet a Híd, amely összeköt (történeteket, élményeket, kicsiket, nagyokat, sportágakat, nemzeteket, de mindenek előtt az alkotást és a nemzeti értékeinket, hőseinket, büszkeségeinket és tehetségeinket).
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
Sporttörténeti séta a Palotanegyedben és a pesti belvárosban
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: városnéző séta
Regisztráció szükséges!
"Kezdjük alant, kezdjük korán, tegyük népszerűvé, általánossá az athletikai idomítást!" Budapest belvárosa és a Palotanegyed számos sporttörténeti érdekességet foglal magában. Izgalmas, bennfentes információkkal kísért közös sétára hívjuk az érdeklődőket, ahol többek között megtudjuk, hol állt az első magyar tornaklub és milyen volt a 19. századi „testegyenészet”. A századeleji embereszménynek megfelelően mely sportolóink jártak a mai Egyetem téri épületbe órákat hallgatni? Hol élt és ki volt Muzsa Gyula? Mit tett Esterházy Miksa gróf a címben idézett felhívásához kapcsolódóan? Ezeken a sétákon hely- és sporttörténeti érdeklődésűek sokkal többet és sokkal koncentráltabban tudhatnak meg a témáról, mint amit másként elérhetnének. Híd, ami összeköt - és amit a sport világa és Budapest között építünk most fel. Várunk mindenkit szeretettel! Indulás: Magyar Nemzeti Múzeum kertje, Arany-szobor lábától. A sétát vezeti: Dr. Szabó Lajos sporttörténész, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatója.
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
Rejtély az olimpián! Nyomozás az eltűnt piros-fehér-zöld szalag után
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: egyéb
Regisztráció szükséges!
A múzeumba lépve időt és teret váltunk: 1956-ban, a melbourne-i olimpián vagyunk. Otthonról egyre nyugtalanítóbb hírek érkeznek, de itt sem zavartalan a helyzet. Kéziszercsapatunk lányai már szinte a zsebükben érzik a győzelmet, amikor szörnyű felfedezést tesznek; Tass Olga szalagja szőrén-szálán eltűnt! Skandallum! A csapat indulása veszélybe került! Kinek állhatott mindez érdekében? A helyzet persze pontról pontra tovább bonyolódik… Eredjünk közösen a rejtély nyomába, oldjuk meg a feladványokat és győzzünk együtt - most és 60 évvel ezelőtt!

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap