RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
PÁLYA-VÁLASZTÓ Lejárt program
település:
Marcali
múzeum neve:
Marcali Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
8700 Marcali, Múzeum köz 5.
napszak: délután
program típusa: múzeumi nap
célközönség: középiskolások
A Marcali Múzeum a Mesterek és műhelyek című állandó kiállításához kapcsolódóan lehetőséget biztosítunk a fiatal, szakmát tanuló középiskolások számára, hogy a kisiparos hagyományokat megismerve értékként tekintsenek azokra. Célunk, hogy programunk nyomán kedvet kapjanak e mesterségek alapjainak megismerésére és elsajátítására.
Honlap:
www.marcalimuzeum.hu
E-mail:
info@marcalimuzeum.hu
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
Programidőpontok:
2016. OKT 25. 10:00 - 12:00
Felelős személy
Név: Samuné Bogyó Hajnalka
Cím: 8700 Marcali, Múzeum köz 5.
Telefon: 70/3151758 és 85/510-520
E-mail: hbogyo@gmail.hu
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
Időutazás Marcali Központjában
Időutazás Marcali Központjában
Lejárt program
Program helyszíne: Marcali
Program típusa: városnéző séta
A Marcali Múzeum történész-muzeológusa vezetésével rendhagyó várostörténeti sétát szervezünk. Ennek keretében diákok, felnőttek, családok járhatják be a város utcáit, meg-megállva a nevezetes építészeti, történeti értékkel bíró épületek előtt. Az ismertető kiselőadások és a régi fotók, képeslapok segítségével feltárul városunk egy-egy korszaka.
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Balatoni nádas berek
Balatoni nádas berek
Lejárt program
Program helyszíne: Marcali
Program típusa: tematikus foglalkozás
A Nagyberek és a Balaton növény- és állatvilágának élményszerű bemutatása, valamint a vízhez kötődő ősfoglalkozások szemléltetése. A programban játékok, múzeumi műtárgyak és másolataik, fotók, preparátumok, növények segítik a tapasztalatszerzést, az aktív tanulást.
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
Múzeumi Kossuth Vacsora
Múzeumi Kossuth Vacsora
Lejárt program
Program helyszíne: Marcali
Program típusa: egyéb, előadás, kötetlen beszélgetés
A Marcali Múzeum kollektívája a város általános iskoláiban tanító pedagógusokat látja vendégül az esti programon. Bemutatásra kerülnek az intézmény új időszaki kiállításai, s azok pedagógiai hasznosíthatóságai, valamint a Marcali Múzeum gondozásában megjelent új kiadványaink. Az este folyamán olyan pedagógusokat kérünk fel előzetesen jó gyakorlataik bemutatására, akik az utóbbi években múzeumi órákat, vagy éppen szabadidős tevékenységeiket diákjaikkal a múzeumban valósították meg. Nem titkolt célunk az is, hogy múzeumbaráti körünket tovább szélesítsük, illetve a pedagógusok javaslatai alapján új tartalmakkal is megtöltsük.
Szakmai program
Szakmai program
Az elveszett templomtorony
Az elveszett templomtorony
Lejárt program
Program helyszíne: Marcali
Program típusa: egyéb
Könyvbemutató. Horváth László: Az elveszett templomtorony című könyvének bemutatója. A Marcali Múzeum gondozásában és kiadásában megjelent kötet hidat teremt múlt és jelen, idősebb és ifjabb korosztályok között. A kiadványban szereplő mondák gazdag tájnyelvi örökséget közvetítenek, és a szülőföld iránti szeretet elmélyítésére is kiválóan alkalmasak. Az iskolai és múzeumi oktatás keretei között is hasznosításra kerül.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap