RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Ózdi gyártörténet és munkáséletmód Lejárt program
település:
Ózd
múzeum neve:
Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark Múzeum adatai
program helyszíne:
3600 Ózd, Ózd, Gyár út 10.Térkép
napszak: délután
program típusa: családi program
célközönség: családok, felnőttek, nyugdíjasok, szülők
Az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark, "Gyártörténet és munkáséletmód" című kiállításának célja, hogy a selmecbányai hagyományokon alapuló, az ózdi gyár fénykorát megidéző tárlatot mutasson be a gyári munkások életmódjának tükrében.


"Ózd a helység, amelynek gyár a belvárosa"

Az 1846-ban, Rombauer Tivadar által megalapított gyár fejlődésével a lakosság is folyamatosan nőtt, mivel a gyári termelés fejlesztéséhez hozzá értő munkásokat, bányászokat kellett letelepíteni. 1882-ben a Rimamurány-Salgótarjáni Vasmű Rt. létrejöttekor jelentős fejlődésnek indult el Ózd, hisz nemcsak a gyárat bővítették, fejlesztették, hanem a dolgozók életkörülményeinek javítására és gyermekeik oktatására is jelentős gondot fektettek, amely utóbbi a kor színvonalának legmagasabb szintjén állt.
Ózdon 1971-ben hozták létre a Gyártörténeti bemutatót, amely a nagy múltú vasgyártás történetét volt hivatott megjeleníteni. A hosszú évek során, a szorgos gyűjtőmunkának köszönhetően a gyűjtemény fokozatosan bővült a munkások életkörülményeit bemutató tárgyakkal, a város és annak körzetének kultúrtörténeti emlékeivel.
Programunk keretén belül a látogató betekintés nyerhet az ózdi gyár fejlődéstörténetébe, amely szemléltetését még izgalmasabbá teszik az akkori dolgozók által készített diorámák és makettek. Megismerhetik a gyári munkához kapcsolódó felszereléseket, eszközöket, különböző berendezési és használati tárgyakat, valamint megcsodálhatják egy berendezett tanterem által a gyári iskola emlékeit.

Honlap:
www.ozdimuzeum.hu
E-mail:
info@ozdimuzeum.hu
Ingyenes program!
Múzeumi őszbúcsúztató
Ózdi gyár
Munkáséletmód  kiállítás
skanzen
Ózdi Muzeális Gyűjtemény - bejárat
Ózdi Muzeális Gyűjtemény - drónfelvétel
Kohászéletút-tablókiállítás
Programidőpontok:
2017. OKT 07. - 2016. OKT 07.
15:30 - 19:00
Célközönség

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Felelős személy
Név: Pázmándiné Csák Rita
Cím: 3600 Ózd, Gyár út 10.
Telefon: 48470115
E-mail: pazmandine.rita@ozdimuzeum.hu
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap