RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Múzeumok a hídon túl Lejárt program
település:
Békéscsaba
múzeum neve:
Munkácsy Mihály Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
5600 Békéscsaba, Széchenyi utca 9.Térkép
program típusa: rendhagyó múzeumbemutatás
célközönség: általános iskolások, autisták, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdők, családok, értelmi fogyatékossággal élők, felnőttek, fiúk, fogyatékossággal élők, gyermekek, gyógypedagógusok, hallássérültek, iskolák, középiskolások, lányok, látássérültek, megértési nehézséggel élők, mozgáskorlátozottak, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, óvodások, pedagógusok, sajátos nevelési igényűek, szülők, vakok és gyengénlátók
Bemutatkozik Erzsébet-helyen a Munkácsy Emlékház, a Munkácsy Mihály Múzeum és a Meseház.

Az új vasúti hídon túl, Békéscsaba kertvárosába visszük át a múzeumok kínálatát, hogy az ott élő lakosságnak- gyerekeknek és felnőtteknek - is felhívjuk a figyelmét a nálunk zajló munkára. Az emlékház a vetített virtuális tárlatbemutató mellett múzeumpedagógiai foglalkozást visz, amelyen a ház korának megfelelő ruházat próbájára ad lehetőséget az érdeklődőknek. Ezekhez készíthetnek kiegészítőket: ékszereket, legyezőket, fejfedőket. A múzeum kísérleti régészeti programok széles választékával várja az érdeklődőket. Lehetőség nyílik kipróbálni az őskor jellemző használati tárgyait; tűzgyújtás kovával, obszidiánból kések, lándzsahegyek pattintása. Kézműves foglalkozás során bronz- és honfoglalás kori ékszerek készítésére is vállalkozhatnak a kreatív látogatók. A legkisebbeknek a régészeti homokozó tartogat majd meglepetéseket. A Meseház a náluk kiállított Schéner Mihály munkákból rögtönöz mini kiállítást, amelyhez a modern művész munkásságához játékos foglalkozások társulnak. A jelentősebb békéscsabai gyűjtemények közötti összefogás is a „Híd, ami összeköt” mottó jegyében zajlik. Az együttes bemutatkozásra meghívjuk az iskolákban programokat szervező kollégákat is, így az esemény a városi múzeumpedagógiai tanévnyitóként is működik.

Honlap:
www.munkacsy.hu
E-mail:
mmm@bmmi.hu
Jegyárak:

A rendezvény ingyenesen látogatható.

Utazó múzeum
Programidőpontok:
2016. SZEP 27. 10:00 - 16:00
Célközönség

- pedagógusok

- óvodapedagógusok

- családok - felnőttek

- nyugdíjasok

- óvodások

- általános iskolások

- középiskolások

- 16-25 évesek

- fogyatékosok

- múzeumi szakemberek

Felelős személy
Név: Pintér Anikó
Cím: 5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 9.
Telefon: + 36 66 323 377
E-mail: pinter.aniko@bmmi.hu
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Mesterségek nyomában
Mesterségek nyomában
Minden ami könyv
Lejárt program
Program helyszíne: Békéscsaba
Program típusa: előadás, filmvetítés, speciális foglalkozás
Középpontban a könyv! Békéscsabának komoly könyves előélete van, elég csak a nyomdaiparra, Tevanra és Knerre gondolnunk. A Békés Megyei Könyvtárral együttműködve színvonalas és sok oldalú elfoglaltságot szeretnénk nyújtani minden korosztály számára.
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
Wenckheim-túra
Lejárt program
Program helyszíne: Békéscsaba
Program típusa: kirándulás
Rendhagyó kerékpártúrára indulunk régész szakember vezetésével. Ezúttal a híres grófi családot- Wenckheiméket- ismerhetjük meg műemlékek közvetítésével.
Szakmai program
Szakmai program
IV. Magyar-Román Határmenti Konferencia
Lejárt program
Program helyszíne: Békéscsaba
Program típusa: előadás, műhelyfoglalkozás
A Munkácsy Mihály Múzeum 2016. október 19-én rendezi meg a IV. Magyar-Román Határmenti Konferenciát a múzeum munkatársainak és az Arad megyei román kollégáknak a közreműködésével.
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
Lejárt program
Program helyszíne: Békéscsaba
Program típusa: rendhagyó múzeumbemutatás
Különleges és rendhagyó programra invitáljuk a pedagógusokat. Kapuzárás után Mengyán András Munkácsy-díjas képzőművész Fényutazás c. kiállításában tartunk tárlatvezetést tanárok számára.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap