RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Wenckheim-túra Lejárt program
település:
Békéscsaba
múzeum neve:
Munkácsy Mihály Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
5600 Békéscsaba, Széchenyi utca 9.Térkép
napszak: délelőtt, dél, délután
program típusa: kirándulás
célközönség: általános iskolások, autisták, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdők, családok, értelmi fogyatékossággal élők, felnőttek, fiúk, gyermekek, gyógypedagógusok, hallássérültek, iskolák, középiskolások, lányok, megértési nehézséggel élők, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, óvodások, pedagógusok, sajátos nevelési igényűek, szülők
Rendhagyó kerékpártúrára indulunk régész szakember vezetésével. Ezúttal a híres grófi családot- Wenckheiméket- ismerhetjük meg műemlékek közvetítésével.

Az Alföldön számos nagyszerű kastély és kúria őrzi még ma is e híres nemesi család emlékét. A túrasorozat első állomása a gerlai kastély, mely Wenckheim Károly megbízásából Ybl Miklós tervei alapján épült 1854-ben. A 37 szobás U alakú épület a késői barokk jegyében készült el. A körülötte fekvő eredetileg csaknem 7 hektáros angolpark számos különleges faritkaságnak adott otthont, úgymint hamisciprus, vérbükk, irokó stb. A kápolna felőli oldalon valószínűleg a megye legnagyobb piramis tölgyfája látható. A kastélyhoz tartozó pálmaház és kápolna külön-külön is helytörténeti érdekességnek számítanak. A kápolna épen maradt eredeti festése és berendezése a korabeli szakrális épületek szép példája, bár színei kissé megfakultak. A berendezési tárgyai ép állapotúak. Végezetül ellátogatunk a gerlai temetőbe, amely a grófi család számos tagjának végső nyughelye.

Honlap:
www.munkacsy.hu
E-mail:
mmm@bmmi.hu
Ingyenes program!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! – Kulturális tereink másként
Programidőpontok:
2016. OKT 01. 10:00 - 12:59
További információk:

Az indulás a Múzeumkertből történik.

Célközönség

Mindenkinek szóló program, aki szereti a műemlékeket, vagy csak érdeklődik a város története iránt. És nem utolsó sorban szeret kerékpározni!

Felelős személy
Név: Pintér Anikó
Cím: 5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 9.
Telefon: + 36 66 323 377
E-mail: pinter.aniko@bmmi.hu
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Mesterségek nyomában
Mesterségek nyomában
Minden ami könyv
Lejárt program
Program helyszíne: Békéscsaba
Program típusa: előadás, filmvetítés, speciális foglalkozás
Középpontban a könyv! Békéscsabának komoly könyves előélete van, elég csak a nyomdaiparra, Tevanra és Knerre gondolnunk. A Békés Megyei Könyvtárral együttműködve színvonalas és sok oldalú elfoglaltságot szeretnénk nyújtani minden korosztály számára.
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Múzeumok a hídon túl
Lejárt program
Program helyszíne: Békéscsaba
Program típusa: rendhagyó múzeumbemutatás
Bemutatkozik Erzsébet-helyen a Munkácsy Emlékház, a Munkácsy Mihály Múzeum és a Meseház.
Szakmai program
Szakmai program
IV. Magyar-Román Határmenti Konferencia
Lejárt program
Program helyszíne: Békéscsaba
Program típusa: előadás, műhelyfoglalkozás
A Munkácsy Mihály Múzeum 2016. október 19-én rendezi meg a IV. Magyar-Román Határmenti Konferenciát a múzeum munkatársainak és az Arad megyei román kollégáknak a közreműködésével.
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
Lejárt program
Program helyszíne: Békéscsaba
Program típusa: rendhagyó múzeumbemutatás
Különleges és rendhagyó programra invitáljuk a pedagógusokat. Kapuzárás után Mengyán András Munkácsy-díjas képzőművész Fényutazás c. kiállításában tartunk tárlatvezetést tanárok számára.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap