RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
A Nagy Rajzolás - Aszfalton a város! Lejárt program
település:
Dombóvár
múzeum neve:
Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény Múzeum adatai
program helyszíne:
7200 Dombóvár, Dombóvár, Szabadság u. 16.Térkép
napszak: délelőtt
program típusa: családi program, műterem-látogatás, rajzverseny
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, gyermekek, iskolák, óvodások, szülők
Az évtizedek óta számos alkotótábort és művészeti műhelyt vezető művésztanár, Katatics Zsuzsa vezetésével az alkotóműhely épületétől (Szabadság u. 8) a helytörténeti gyűjtemény épületéig (Szabadság u. 16.) terjedő járdaszakaszon közös aszfaltrajz készítése településünk emblematikus épületeiről (római kori erőd, Gólyavár, Esterházy épületek, stb.), azok díszítő elemeiről, a természeti környezetről, a Kaposmenti-fehérhímzés mintáiról. Az alkotónap része a műhely megtekintése, a résztvevők érdeklődésének felkeltése a rajzolás, a festés, a különböző vegyes technikájú alkotások létrehozására, a figyelem felhívása a vizuális művészetek személyiségformáló hatására.
E-mail:
muzeum.dombovar@gmail.com
Ingyenes program!
Alkossunk együtt!
Programidőpontok:
2016. OKT 15. 09:00 - 12:00
Célközönség

felnőttek, gyerekek, családok

Felelős személy
Név: Müller Ádám
Cím: Dombóvár, Szabadság u. 16.
Telefon: 06 74 465 715
E-mail: muzeum.dombovar@gmail.com
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Lejárt program
Program helyszíne: Dombóvár
Program típusa: családi program, kézműves foglalkozás, rendhagyó műhelyfoglalkozás
Őri Nándor építőmester bélyeges téglagyűjteménye alapján a több ezer éves mesterség helyi vonatkozásainak megismerése, a helytörténeti ismeretek gyarapítása, a korábbi életmódok megismerése, munkálkodás az agyaggal, tégla-, címerkészítés, önálló tervezés, alkotás, közös játékok. A helyszín a Dombóvári József Attila Általános Iskola udvara, a minden évben megrendezett Újdombóvári Őszi Fesztivál központi helyszíne. A munkaasztalokon és a mögöttes paravánon a helyi készítésű bélyeges téglák, a téglagyárak rövid története, nagyított fotók mintegy kamara kiállítás szerűen adnak ízelítőt Őri Nándor téglagyűjteményéről, a helyi téglagyárak történetéről. A kézműves foglalkozást játékos feladatok, kirakók is színesítik.
Óvodapedagógusok napja
Óvodapedagógusok napja
Óvodapedagógusok napja
Lejárt program
Program helyszíne: Dombóvár
Program típusa: múzeumi foglalkozás, speciális foglalkozás
Renner Kriszta gyógypedagógus, pszichopedagógus, terápiás kutyafelvezető vetített bemutatója a kutyaterápiás foglalkozások eddigi tapasztalatiról. A "Tű, a kutya, rák, a tojás és a kakas vándorútja" c. mesés, játékos foglalkozás bemutatása Mese kutya közreműködésével. A "Mi van a ládikóban" c. Benedek Elek meséjére épülő foglalkozás közös feldolgozása az óvodapedagógusokkal, a tapasztalatok megbeszélése, a további közös munkák, projektek felvázolása, előkészítése.
Mesterségek nyomában
Mesterségek nyomában
Mesterségek nyomában-Spengler kályhát vegyenek!
Lejárt program
Program helyszíne: Dombóvár
Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó műhelyfoglalkozás
Az egyedülálló ötgenerációs (!) Spengler fazekas-kályhás család életútjának bemutatása egy emlékesttel majd azt követően a köztiszteletnek örvendő iparoscsalád bemutatótermének, műhelyének a megtekintése. Az ipartörténeti szempontból is jelentős műhely megtekintésekor ifj. Spengler Ferenc – a Dombóvári Ipartestület elnöke - a gyakorlatban is bemutatja a kályhakészítés eszközeit, a díszítőmintákat, a kályhakészítés munkafolyamatait.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap