RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Rejtélyek a kastélyban- kastélyos rejtelmek Lejárt program
település:
Szécsény
múzeum neve:
Kubinyi Ferenc Múzeum és Krúdy Gyula Könyvtár Múzeum adatai
program helyszíne:
Kubinyi Ferenc Múzeum, 3170 Szécsény, Ady Endre út 7. Térkép
napszak: este
program típusa: vetélkedő
célközönség: általános iskolások, felnőttek, középiskolások, nyugdíjasok, pedagógusok, szülők
Első alkalommal rendezzük meg az őszi fesztiválunk késő esti programját, amely csapatjáték formájában járja körbe a múzeum tereit. Az 5-6 fős csapatok 8 állomáshelyen feladatokat kapnak rejtélyes kastélyok tematikában. A feladatok során részben az épület és lakóinak történetével, részben egyéb európai kastélyok rejtelmeivel ismerkedhetnek a játékos feladatban részt vevők.

Várjuk családok ,fiatalok, felnőttek, helyiek és kirándulók csapatait a vetélkedőre, ami nem a testi erőre, hanem a logika, a kreativitás és az ügyesség próbája lesz.

A vetélkedőt a múzeum épületében - pincétől a padlásig , viharlámpával fogják a csapatok teljesíteni. Kulcsokat, kirakót és még sok minden mást is  kapnak de ezelket még egyenlőre fedje homály!

Az akadályok leküzdése után közös kastélypiknik eredményhirdetés zárja a programot.

Honlap:
www.kubinyimuzeum.hu
E-mail:
kubinyi.muzeum@gmail.com
Ingyenes program!
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
Programidőpontok:
2016. NOV 12. 00:00 - 23:59
Felelős személy
Név: Guba Szilvia régész
Cím: 3170 Szécsény, Ady E. út 7.
Telefon:
Fax: -
E-mail: gubaszilvi@gmail.com
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Táj-Település-Ember
Lejárt program
Program helyszíne: Szécsény
Program típusa: előadás, időszaki kiállítás, kötetlen beszélgetés
A szécsényi járás településeit bemutató képeslapokból összeállított kiállítás eljuttatása 5 településre,két Szécsény járási településre és a szlovákiai oldalon három magyarlakta községbe. Múzeumunk képeslap gyűjteménye közel 40.000 db-os, ebből válogattunk össze a tematikába illő példányokat, amit mobil kiállításként szeretnénk tájoltatni. A képeslapokon keresztül szeretnénk bemutatni az említett települések régmúltját, és egy történelmi visszapillantással megismertetni a régi tájak emberek , települések elfeledett nevezetességeit.
Mesterségek nyomában
Mesterségek nyomában
Kismesterségek dicsérete
Lejárt program
Program helyszíne: Szécsény
Program típusa: műhelyfoglalkozás, rendhagyó tárlatvezetés
Régi kövek nyomában indulunk el . A múzeum kő gyűjteményének, kőtárának bemutatása régész vezetésével történik. Majd egy kőfaragó mutatja be a résztvevőknek a kőfaragás technikáját. A program a múzeum kertjében valósul meg. A program résztvevői átsétálnak a ferences kolostor épületébe ahol a sekrestye, a templom, a Rákóczi -szoba kőfaragásait nézik meg szintén régészeti vezetéssel.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap