RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Fiúk, lányok Lejárt program
település:
Budapest
múzeum neve:
Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma Múzeum adatai
program helyszíne:
1014 Budapest, Szent György tér 2.
napszak: délelőtt, délután
program típusa: drámapedagógiai foglalkozás
célközönség: fiúk, középiskolások, lányok
Mit jelentett fiúnak illetve lánynak születni évszázadokkal ezelőtt és mit jelent ma? A program célja a társadalmi nemek viszonyának vizsgálata, a nők és a férfiak helyzetének összevetése, az esélyegyenlőség, családtervezés, társadalmi, gazdasági és politikai szerepvállalás fogalmain keresztül.

A foglalkozások 3 szakaszra bonthatók:
• látogatás a kiállításban, kiemelt művek megtekintése, beszélgetés
• a résztvevők saját élményű feladatokon keresztül tapasztalják meg az el nem fogadás érzését, annak érdekében, hogy felismerjék előítéleteiket és azok működését
• drámamunka: milyen lehet a másiknak? fórumszínházas eszközöket alkalmazva, a másik nem képviselőinek életét, élethelyzeteit, lehetőségeit, életsajátosságait megismerve adott műalkotásokat kiindulópontul véve zajlik le a foglalkozás.

Ez a kiállítás kiváló alkalmat teremthet arra, hogy a résztvevő fiatalok saját helyzetüket  összevessék korábbi korok  életével. A feladatok és a drámafoglalkozások a 16+ korosztály számára készülnek.

A foglalkozásokon közreműködik az Anthropolis Egyesület és a Bohócok a Láthatáron alternatív színház .

E-mail:
kapcsolat@mail.btm.hu
Jegyárak:

800 Ft/fő

16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
Programidőpontok:
2016. OKT 13. - 2016. NOV 11.
00:00 - 23:59
Programidőpontok leírása

Hétköznaponként 10 - 16 óráig

Célközönség

16 év feletti középiskolás és egyetemista csoportok részére

Felelős személy
Név: R. Kiss Gabriella
Cím: 1014 Budapest Szent György tér 2.
Telefon: 487-8871
Fax: 487-8871
E-mail: kissg@mail.btm.hu
Látnivalók a környéken
Speciális szállásajánlatok a környéken
A múzeum további programjai
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
Mit csinál egy régész?
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Regisztráció szükséges!
A múlt feltárása és a régészek munkája gyerekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas, romantikus munkának tűnik. Sokan vágytak rá gyerekként, hogy ezzel foglalkozzanak. Vajon a valóságban is olyan veszélyekkel teli és kalandos, mint az Indiana Jones filmekben? Hogy néz ki egy ásatás? Mi történik az előkerült tárgyakkal, míg a kiállításokon megismerhetjük őket? A tanároknak szóló programon bemutatjuk ezt és talán kedvet csinálunk ahhoz, hogy tanítványaikat is elhozzák egy ezt bemutató múzeumi foglalkozásra.
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
GYEREK/KOR/KÉP
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Regisztráció szükséges!
A gyermekek életmódja és a róluk alkotott fogalmak gyökeres átalakuláson mentek keresztül az elmúlt két évszázadban. E változásokra a művészet is élénken reflektált. Új kiállításunk középpontjában azok a meghatározó képi típusok állnak, amelyeket a felnőttek művészete alakított ki a gyermekekről.
Ősz(i)re hangoltuk
Ősz(i)re hangoltuk
Gyere velünk múzeumba!
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: múzeumi nap
Egész napos program/mini tábor 8-12 éves alkotni szerető, képzőművészet iránt érdeklődő gyerekeknek. A Gyerek/Kor/Kép - Gyermek a képzőművészetben című kiállításunkhoz kapcsolódóan drámajáték és alkotó programok váltják egymást a nap folyamán. Mivel játszottak, mit viseltek a gyerekek régen és ma? A családi hierarchia, szegények, gazdagok, iskola, tanulás, önállóság és ehhez kapcsolódó kérdések merülnek fel a művekhez kapcsolódó játékok és alkotó folyamatok során.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
GYEREK/KOR/KÉP Gyermek a magyar művészetben
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: időszaki kiállítás
A gyermekek életmódja és a róluk alkotott fogalmak gyökeres átalakuláson mentek keresztül az elmúlt két évszázadban. E változásokra a művészet is élénken reflektált, új vizuális modelleket alkotva a gyermekkor megfogalmazására. A kiállítás középpontjában azok a meghatározó képi típusok állnak, amelyeket a felnőttek művészete alakított ki a gyermekekről.
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Régi idők játékai
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: múzeumi foglalkozás
A Gyerek/Kor/Kép - Gyermek a művészetben kiállításhoz kapcsolódóan kipróbáljuk, hogy különböző korokban mivel szórakoztak, milyen játékai voltak a gyerekeknek? Kipróbálható műtárgymásolatokkal, érdekes régi játékokkal játszunk a foglalkozáson. Esetleg megkérjük a gyerekeket, hogy hozzanak kedves kisméretű játékot, és mutassák be egymásnak
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Paloták, polgárházak, templomok a középkorból – válogatás a Budapesti Történeti Múzeum Középkori Főosztályának 2015-ben végzett régészeti feltárásaiból
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: időszaki kiállítás
Kiállítás megnyitó és régészeti konferencia A Budapesti Történeti Múzeum Középkori Főosztálya az elmúlt évekhez hasonlóan 2015-ben is nagy erőkkel kutatta, őrizte meg a főváros régészeti emlékeit a honfoglalás kortól a török kor végéig. Ebben az évben új kezdeményezéssel álltak elő a múzeum középkoros régészei, egy kamara kiállítás és egy hozzá tartozó egész napos konferencia keretében mutatják be az elmúlt év eredményeit. Az érdeklődők először láthatják többek között a Karmelita épületegyüttesből, a Csepel-Szabadkikötőből és a Gül Baba Türbéből előkerült leleteket.
Óvodapedagógusok napja
Óvodapedagógusok napja
Gyerekek a művészetben
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Regisztráció szükséges!
A gyermekek életmódja és a róluk alkotott fogalmak gyökeres átalakuláson mentek keresztül az elmúlt két évszázadban. E változásokra a művészet is élénken reflektált. A tárlat az elmúlt évszázadok gyermeki szerepeit és azt mutatja be, hogy az adott kor társadalma hogy tekintett a gyerekekre. A Gyerek/Kor/Kép kiállításhoz kapcsolódva bemutatjuk a kiállítást és az ahhoz óvodás korúak számára tervezett játékos programokat.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap