RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
A világ felett - A Remsey család négy generációja Lejárt program
település:
Gödöllő
múzeum neve:
Gödöllői Városi Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
2100 Gödöllő, Szabadság tér 5Térkép
napszak: délelőtt, délután
program típusa: időszaki kiállítás
Speciális nevelési igényű tanulóknak ajánlott program
Időszaki kiállítása a város életét meghatározó művészcsalád négy generációjáról

Remsey Flóra és családja, édesapja, nagyapja és fia művészetét kívánja bemutatni kiállításunk, a mese, a varázslat és a hozzájuk közelebb kerülni segítő bábok világának bemutatásával.

A baba és bábkészítés a gyermekeit egyedül nevelő édesanya, Olgyay Molnár Johanna történetéig, az 1800-as évek derekáig vezethető vissza. Ő éjszakánként babákat készített, amelyeket aztán reggel eladott a piacon, hogy ételt vihessen gyermekeinek. Remsey Jenő édesanyját Anyám varr és a Pythia / Szegény babacsináló asszony címe képein örökítette meg. A játék, a baba és a bábkészítés leánytestvérük, Remsey Giza életében is fontos szerepet játszott, külföldön is szép sikereket ért el velük. Remsey Ágnes művészetében is jelen van a családi örökség, ő azt vallja a baba és bábkészítésről hogy: „a felnőtt pedig, aki kitalálja és megteremti, mialatt ezt teszi, megfürdik az örök ifjúság forrásában”.

Remsey Jenő 1909-ben érkezett Gödöllőre, ahol a Körösfői-Kriesch Aladár vezette művésztelep tagjaként le is telepedett. A művésztelep mindennapjaihoz hozzátartozott a mese, a játék, az álarcosbál, a színház és a bábszínház világa is. Remsey Jenő ezt jeleníti meg Kosztümös önarckép-én a Seherezádé című gobelintervén, a Szentivánéji álom című festményén. Ennek a hagyományát viszi tovább fia, Remsey Iván a nevéhez köthető gödöllői Remsey marionett bábszínház megalapításával, a dísztökökből, és egyéb terményekből kialakított és lerajzolt furcsa figuráival. Lánya Flóra kárpittervező művészként is kötődik a mesék és varázslatok világához. Szövött, majd egyéni fémmel kiegészített művein találkozhatunk tündérekkel, varázslókkal és mesebeli helyszínekkel is.

Remsey Dávid a dinasztia legifjabb művésze múzeumunkba egy világító tengert, mint fényinstallációt varázsol, mozgó és fénylő átlátszó óriási vízi állatok megjelenítésével.

A mese, a játékok és bábok birodalmát szeretnénk ide varázsolni a Gödöllői Városi Múzeum időszaki kiállítási termébe. 

Honlap:
www.godolloimuzeum.hu
E-mail:
info@godolloimuzeum.hu
Jegyárak:

600 / 300,- HUF

Kedvezmény:
Diákok, nyugdíjasok
Múzeumi őszbúcsúztató
Remsey Flóra: Varázsló
Programidőpontok:
2016. OKT 14. 14:00 - 18:00
2016. OKT 15. - 2017. FEB 19.
10:00 - 18:00
Programidőpontok leírása

Megnyitó: október 14. péntek 16.00 óra

Nyitva: szerdától vasárnapig 10.00-16.00

Célközönség

csoportok, egyéni látogatók

Felelős személy
Név: Kerényiné Bakonyi Eszter
Cím: 2100 Gödöllő, Szabadság tér 5.
Telefon: (20) 4676302
Fax: (28) 422-003
E-mail: kerenyi.b.e@godolloimuzeum.hu
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Óvodapedagógusok napja
Óvodapedagógusok napja
Utazz velünk! Királyi vonatok
Utazz velünk! Királyi vonatok
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés, műhelyfoglalkozás
Regisztráció szükséges!
16.00 órától Királyi Váróhoz kapcsolódó tematikus programok ismertetése óvodapedagógusoknak. 17.00 órától a Királyi vonatok című új múzeumpedagógiai, ismeretterjesztő kiadvány bemutatója Schäffer Erzsébet újságíró vezetésével.
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Múzeum a bőröndben
Múzeum a bőröndben
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: drámapedagógiai foglalkozás, múzeumi foglalkozás
Regisztráció szükséges!
Irodalom-másképp. Kivisszük a helytörténeti kapcsolódású irodalmi emlékeket az osztályterembe. Ady-Léda viszonyán és Léda gödöllői kötődésén keresztül kicsit másképp, érdekesebben lehet megközelíteni az iskolai tananyagot. Tantervi anyagba integrálható az általános iskola 8. és a középiskola 11-12. évfolyamában.
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
„A lámpás én vagyok” – Tanárok éjszakája
A mi kis városunk
A mi kis városunk
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Regisztráció szükséges!
A szeptember 9-én megnyíló, "Az én városom" című, új állandó helytörténeti, valamint a szecessziós gödöllői művésztelepet bemutató állandó művészeti kiállítás megtekintése a gödöllői és környékbeli pedagógusokkal interaktív formában. Ez alkalommal ismertetjük az állandó kiállításokhoz kidolgozott új foglalkozások tematikáját is.
Alkossunk együtt!
Alkossunk együtt!
Bábkészítés
Bábkészítés
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: kézműves foglalkozás
Bábkészítés a Színháztörténeti Múzeum munkatársaival a Remsey családról szóló időszaki kiállításunkban egy családi délelőtt keretében.
Mesterségek nyomában
Mesterségek nyomában
Gödöllői mesterek
Gödöllői mesterek
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: múzeumi foglalkozás
Regisztráció szükséges!
Hol volt, hol nem Gödöllő környékén egy inas legény… Mára már eltűnt mesterségek egy-egy szép és szimbolikus műtárgydarabjait, szerszámait mutatjuk be. Vándorútra indulunk, inasként elszegődünk a cipész, mézesbábos, kovács, és kalapos mesterekhez

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMúzeumok Őszi Fesztiválja 2015Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013
Nemzeti Kulturális Alap